Online chat ako novodobý silný predajný kanál

od Andrea R.


publikované 16 Júna,2017 o 14:00



Online chat nie je len nástroj pre podporu a pomoc zákazníkovi, alebo splnená kolónka v kvázi SEO validáciach, vďaka ktorej sa posunie Váš web na prednejšie miesta vo vyhľadávačoch, ale je to vynikajúci nástroj na predaj. Dá sa povedať, že je to moderný predajný kanál.

Jeho potenciál je daný možnosťami aplikácie, ktorú na chat používate a v prvom rade človekom – operátorom, ktorý sa o chat stará. Aj s najjednoduchším chatovacím nástrojom dokáže zdatný človek, ktorý vie komunikovať a predávať, osloviť zákazníka a usmerniť ho v kúpe. Tomu sa hovorí konverzia.


Podľa našich štatistík pri balíku All INCLUSIVE sa ukazuje, že správna analýza obsahu, poznanie webu, ktorý naši operátori spravujú, výmena informácií, spolupráca s majiteľom webu, dokáže zvýšiť predaj až o 7-15% mesačne, v závislosti od obsahu, teda tovaru alebo služby, ktorá je na webe predávaná.

Pri spravovaní webu, ktorý je plnohodnotným eshopom, je percento konverzie logicky vyššie, pretože potencionálny zákazník pri správne vedenej konverzácii, je náchylnejší rozhodnúť sa na mieste a tovar či službu objednať priamo cez nákupný košík.


Predaj cez online chat prevádzkujeme podľa želaní nášho klienta, alebo podľa našich analýz vyplývajúcich z návštevnosti stránky. Prvý spôsob, kedy ponúkame tovar alebo službu, ktorá je v súlade s jeho špecifikáciou a stratégiou predaja v danom období, sa osvedčuje hlavne v ‘nákupnych eufóriach’ ako sú napríklad Vianoce, Black Friday, Valentín a podobne. Výhoda tohto spôsobu je, že klient si určí, ktorý predajný kanál v jeho obchodnom modeli bude predávať zelené autá, ktorý modré a podobne.


Druhý spôsob je oveľa dynamickejší a kopíruje aktuálne potreby návštevníkov, takže web, či eshop sa flexibilne transformuje na potreby prichádzajúcich návštevníkov. Súčasťou balíka ALL INCLUSIVE je samozrejmá pravidelná komunikácia s našim klientom a určovanie predajnej stratégie, čo vedie k vzájomnej spokojnosti všetkých zúčastnených strán: nás ako správcu a predajcu, klienta, ktorému patrí web a samozrejme aj návštevníka, ktorý odchádza spokojný.


A o to predsa ide.



Pre každý typ businesu

Zdôverte Váš projekt nášmu teamu profesionálov